Pages

Saturday, December 10, 2011

Astro:Penantian

  Bosan kembali menghantui hidup aku pada setiap hujung minggu.Itu pun selepas aku betukar kediaman.Tidak menetap bersama kawan bujang lagi.Kedai perabot semua aku ushar.Termasuk sekali kedai jual CD.Bukan lagi cari cerita antara lelaki dan perempuan.

  Penjelajahan mencari perabot diteruskan,dah dapat harga yang ok,terus deal.angkat.

 "Ini malam wa hantar rumah you bos,"kata apek kedai perabot tu.

 Perabot sudah di atur.Barang elektrik lak.Niat nak cari satu benda jer,TV flat skrin yang inci berskala besar sikit aku cari.Sekali taukeh tu santau aku sampai aku terbeli dengan siap Peti ais 2pintu sekali.Ok.Muka pasrah,bayar.

  "Bos,esok malam i hantar semua barang rumah u.U ada rumah malam besok."Tauke yang menyantau aku tu berkata sambil melemparkan senyuman kelat.

   Barang dah terima,aku dah atur secantik pandangan aku sebab aku buka Eric deko,Surprrriissseee,tue.
Aku capai BB aku,aku cari nombor Astro.Aku jumpa terus aku dail.

                               *Bukan Astro ni*

  "Hello,You ada pasang dan service Astro kan?"Aku bagi soalan subjektif.

  "Ya,ada.You nak pasang baru kan?"Gadis dalam telefon tu membalas.

  "Of course la baru,kalau ada yang lama,I dah pasang sendiri,I kan Mc Guyver."ketawa kecil.

  "I aplly harini,bila i boleh dapat?.Mean,you punya orang pasanglah?".Sambung aku lagi.

  Gadis di talian tu senyap,...

5 saat kemudian.Sambil berbual ngan kroninya.Berbincang mungkin.

  "2 minggu lagi."Dia jawab.

         Boring.PUNKJUNKMAN.

2 comments:

  1. Wah masuk rumah baru. Adakah tanda2 akan ada orang baru juga. ;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...