Pages

Friday, May 4, 2012

Aku.Menyepi.

  Selepas aku rasa yang teramat bosannya.Aku gagahkan diri untuk tendang pintu bilik air.Ok.Sekarang aku mahu memandikan diri aku.Agak dalam waktu mandi sudah tamat.Aku capai seluar pendek paras atas lutut,(terdedah aurat lelaki aku).Capai baju lusuh aku.Semua aku sarung ke badan aku.

  Kemas-kemas rambut.Siap semua aku keluar rumah.Start motor kesayangan aku pergi hantar baju minta di 'oter'.Brader tu aku tengok ada gaya seorang gay,tapi tu lah.Bini ada di sebelah,jadinya salah tekaan aku.Mungkin aku elok katakan dia seperti Chef Wan.

  Keluar dari kedai,mata aku terus tertumpu kepada satu benda.Apahal lak dia ni lembik.Aku baru check haritu. "Apa masalah kau ni.Aku bukan banyak duit pun.Tayar,tayar."Hati menyatakan keresahan jiwa.

  Aku cari petrol station paling dekat.Ok,sudah jumpa.Tekan butang tu sampai ke tahap yang elok untuk aku masukkan angin ke dalam perut tayar tu.Motor sudah di tongkat dua.Menggayakan langkah seperti seorang Pro untuk 'suap' angin ke dalam perut tayar tu.

  Psssst,pssst.Aku cucuhkan kat mulut tiub.Aku tekan tayar aku."Haram jadah",angin makin keluar bukannya masuk sebab aku cucuhkan tak betul.Kecewa.

 Aku campakkan ke lantai.Kecewa,kecewa,kecewa. PUNKJUNKMAN.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...